Lullig taalgebruik fnuikend voor goede recensie

15 april- Een goede recensie, vind ik, is geschreven vanuit sterke argumentatie van de recensist. Met andere woorden: hij overtuigt door kennis en argumenten. Natuurlijk moet een en ander ook lekker opgeschreven zijn. Waar ik me aan stoor, zijn recensies die door 'lullig' taalgebruik het gerecenseerde onderwerp belachelijk maken. Zoals bijvoorbeeld in VN van 16 april. In de rubriek 'Media' wordt de RTL-serie 'Mijn geheime missie' gerecenseerd, een programma dat huismoeders weer aan het werk wil helpen. Nu is het ook niet mijn favoriete tv-programma, maar de toon die journaliste Elma Drayer gebruikt, gaat mij te ver. Het begint al met de kop 'prinsesje speelt baantje'. Verder lees ik irritante toevoegingen als 'pardon?', of: 'Al die tijd moet haar man het thuis alleen zien te redden, o jee.' Het domme van Drayer is dat haar recensie dit akelige toontje helemaal niet nodig heeft; geschoond van deze kreten is de recensie sterk genoeg en ook nog leuk om te lezen. Niet meer doen dus. Het maakt de inhoud alleen maar zwakker.