Quizvraag!

-22 maart2012- Quizvraag: over welke partij gaan de volgende uitspraken:

  • ‘Wij zijn een partij van en voor de samenleving’
  • ‘De antwoorden die wij hebben op de politieke problemen van vandaag, zijn uniek’
  • ‘Onze uitgangspunten zijn hyperactueel en worden breed gedragen in de samenleving’
  • ‘Wij zijn een partij waar mensen zich op allerlei plekken inzetten voor de samenleving’

Niet zo makkelijk he? Het zou namelijk alle partijen kunnen betreffen, van D66 tot PVV. De partij die deze uitspraken doet in een 2,5 minuut durend campagnefilmpje, maakt meer fouten. Na de eerste minuut loze oneliners, volgt er namelijk een minuut waarin 4 mensen, 4 politieke boodschappen willen overbrengen. Ontwikkelingssamenwerking, Europa, het milieu en een veilige samenleving komen aan bod. De setting is lekker saai en Hollands: we zien een leuk straatje, een zonnetje, natuurlij k een paar fietsers en verder een hoop brave mensen.

Lief CDA, zo gaat het natuurlijk nooit lukken met die kiezersstemmen. Zo’n nietszeggend filmpje heb ik nog niet veel vaker gezien. Ik gun jullie mijn oprechte tips, houdt ze in het achterhoofd bij een volgende campagne!

  1. Breng één boodschap, hoe moeilijk dat ook is. Maar meer is echt niet mogelijk in zo’n korte tijd. Liever én boodschap die beklijft, dan vier boodschappen die niet aankomen.
  2. Gebruik geen algemeenheden en opendeuren die voor iedere willekeurige partij  gelden: onderscheid je!
  3. Wees creatief. Een campagnespot moet echt wel heel slim en creatief gemaakt zijn wil het opvallen tussen al het televisiegeweld.